Akadálymentesített oldal
ÜDVÖZÖLLEK A HONLAPOMON

Egy aktuális tengerész sztori:
Penangi pillanatkép...(Penang Ázsiában, Malájziában van, egy gyönyörû sziget)

A malajziai sziget "fõvárosában" nekiindultunk, csak úgy, nézelõdni. Egy kínai templomba is bementünk. A falak csempézve, a legfelsõ díszítõ eleme a svasztika, a fordított horogkereszt. A szomszédban egy mecset. Vadonatúj épület, még dolgoznak a festõk rajta. Egy üzlet elõtt különös, csónakot formázó cégér. Benéztünk az asztalosmûhelybe. A falhoz támasztva sok, fura formájú koporsó várta, hogy a gyászolók megvegyék. Egy nyitott üzlethelyiség elõtt lecövekeltünk. A helyiség végében egy idõs, õsz szakállú, hegyes süvegû kínai trónolt. Elõtte hatalmas tea halom. Lehetett vagy tíz-tizenöt zsáknyi. Körben kislányok. A kezük úgy járt, mint a motolla. Felkaptak a jobb kezüknél lévõ kötegbõl egy papírlapot. Ördöngös mozdulatokkal négyszögletes dobozkát formáztak. Belenyúltak a tea halomba, és kétmaroknyi teafüvet beleszórtak, majd villámgyorsan befejezték a hajtogatást. A kész csomagok az öreg elé kerültek. Mérlegre teszi, majd karton dobozba pakolja, szépen sorba egymás mellé. Egyszer, egyszer egy csomagot visszaad, a kislány kibontja, kiszórja a tartalmát, kétszer belemarkol a tea halomba, hajít, villámgyorsan csomagol, és átadja az öregnek. Mérlegelés, bólint, mehet a kartonba. Ez egyszerûen fantasztikus! A csomagon ott van, hogy 100 gramm. Honnan tudják a lányok a pontos súlyt? Hiszen csak markolnak.
Mert egyikük se lát.
Vakok.

Most válassz az alábbi menüpontok közül.


Nyitó oldal

A nyitó oldalon általános információkat találsz, ide kerülnek mindig az aktualitások, a legfrissebb és fontos dolgok.

Könyveim

Információk az eddig megjelent könyveimrõl, és persze ha van, a megjelenés elõttiekrõl.

Írásaim

Információk az eddig megjelent könyveimrõl, és persze ha van, a megjelenés elõttiekrõl.

Hangos novelláim

Itt találhatod novelláimat, rövidebb írásaimat, amiket magam olvasok fel.

Naplóim

Mivel naplóíró ember vagyok, ezért a tengerjáró hajókon írott naplóimat is kiteszem a világhálóra. Biztos vagyok benne, hogy számotokra talán még érdekesebb, mint a látóknak, hiszen egy szinte teljesen ismeretlen világ hétköznapjaiba kaptok betekintést.

Tengerész humor

Ki ne szeretne nevetni? A humor oldalon egyrészt anekdotákat, sztorikat gyûjtök össze, másrészt vicceket teszek közzé. A viccek kritériuma, hoyg tengerészekrõl, vagy hajósokról, esetleg vitorlázókról szóljon, de bekerüleht a hajótöröttes vicc is, valamint aminek némi köze van a tengerhez (vagy a hajóhoz)

Ahogyan a tengerész fõz


Na, a fõzés az, ami az évek alatt a szenvedélyemmé vált. Csak olyan receptet teszek ki, amit elkészítettem.Ha bárkinek észrevétele van a honlapom gyengénlátóknak készült részével kapcsolatban, az alábbi linkre kattintva í-mélt írhat. Minden jelzésnek örülök, mert nincs gyakorlatom még a számotokra készült honlapírásban. itt az ímél címem


Látó verzió


Látogatóim száma az akadálymentes változaton 2006. december 30-a óta: