Akadálymentesített oldal
NOVELLÁIM, ÍRÁSAIM

A Budapest.hu 2001-ben novellapályázatot hirdetett, Budapesti víziók címmel. Az írás terjedelme legfeljebb 2400 karakter lehetett.
A pályázatot megnyertem, a nyertes írás: Budapest, anno 2050 A novella már lekerült a főváros honlapjáról, így csak itt olvasható

A Bíró András által szerkesztett Kutya magazinra mindig szívesen gondolok vissza, hiszen ebben jelent meg első írásom, 1997-ben: A tengerész kutyái címmel.
A lapban nem lévén irodalmi rovat, a gyerekek oldalán látott napvilágot. Hát elég sokáig kerestem, mire megtaláltam az első, nyomtatásban megjelent írásomat!
Az írás a Jaminaországtól az Óperenciáig című kötetem része. Ha el akarod olvasni, akkor azt a Kaláka linkjei közt teheted meg, mivel a Kutya magazinnak nem volt még internetes kiadása 1997-ben.

Már rég nem voltam MAHART alkalmazott, amikor elvittem a Magyar Hajózás szerkesztőjének három novellámat 1997 májusában. A nyári számokban jelentek meg, tehát júliusban és augusztusban.

Blokád az Adrián
Két és fél kiló óra
Tűz a parton


Mire megvénültünk

Ez az írásom, megjelent a Falugondnoki olvasókönyvben 2004-ben.

(Falusi életkép)

- Te gyerek! Hova tetted a vasvellát? Nem megmondtam, hogy ne játssz vele, mert mindig elhagyod?
- Ne rajtam keresse, édesapám! Yvonne néném ganyézza vele a disznókat.
- Akkor szaladj át a Henrietta ángyodhoz, és kérdd kölcsön tőlük!
- Nem lehet, mert Nikoletta körösztanyám elvitte az övékét, szénát gyűjteni...
- Nosza, ugorj hát át a Roland szomszédhoz, és kérdd el szépen holnapig.
- Nincs itthon a Roli bá. Brigitta nénikémhez ment a feleségével, a Lucia mamával, mert megszületett Jennifer, az unokája. De Georgina, a bótos mondta, hogy most lehet kapni.
- Nem veszünk újat, nem herdáljuk a pénzt! Kerítsd elő a Norbert ecsémet, hátha ki tud segíteni.
- Nem hiszem, hogy ráérne. Külföldi vendégeik vannak. Tudja, édesapám, a János bácsi és a Julis néni, ha jól tudom azt a fene cifra nevüket!

Atlanti-óceán, 1998. december 12.A nemrégiben elhunyt Bartis Ferenc író és költő szerkesztette a CÉH című lapot. Ebben jelentek meg az alábbi írásaim:
Kálmánka ügynöke
A Solaria internetes sci-fi magazinban jelent meg 1999-ben A vizsga című írásom, mely elmélkedés a teremtés kapcsán.
A lap pár évi vajúdás után hál' Istennek, 2004-ben megújult. Ekkor jelent meg az Eltérítés, majd rövidesen A tökéletes cáfolat. Mindkét írás része a Fricskák című kötetnek

A 2 zsiráf ifjúsági lapban jelent meg: Na, gyere ide, édes fiam, hívtam a fiam

A napsziget internetes irodalmi lapban jelent meg, mert a lap utánközlésre kért írásokat: Halálélmény és az Ecce Homok

Az Ezredvégben 1998-óta jelenek meg. A semmi közepén
Mint foncsorát vesztett tükör
Na, gyere ide, édes fiam, hívtam a fiam
Na, gyere ide, édes fiam, hívott a papa
Svédcsavar
A vizsga itt jelent meg nyomtatásban.
A másik holnap
Aranka piros autója a 2002. június-júliusi számban
A "Húsvéti szabad-ság" és "A másik holnap" címűek a 2004. márciusi számban
A postás - megjelent 2004. októberi számban

A tiszavirág életű, de jobb sorsra érdemes irodlami lapból csak öt szám jelent meg, de abból háromban benne voltam. Minden számban a Szuburbánus dekameron című lassan készülő kötet addigi írásait közölték. Itt nem bontom meg őket, egyben olvashatod mindet.
Szuburbánus dekameron 0 - 12

Az ART'húr internetes irodalmi és kultúrális magazinban jelent meg a Halálélmény A lap főszerkesztője, Windisch József, aki egyben a Fiksz rádióban irodalmi műsort vezet. Kétszer voltam a vendége az azóta megszűnt műsornak.

A JEL a KÉSZ, a Keresztényny Értelmiségiek Szövetségének lapja. Megjelent írásaim:
Ecce homok
Szent Erzsébet csodája  (Ennek az írásnak a címe a szerkesztő kívánságára lett megváltoztatva, az eredeti az, ahogyan itt közlöm.)
Hitélet Jaminában
A halhatatlan Munyóka

A Kaláka internetes irodalmi és kultúrális magazint fedeztem fel utoljára. A Békéscsabáról elszármazott Kaskötő István szerkesztő és laptulajdonos (aki íly módon a földim) elsőként az Indulás a táborba című írásomat hozta le.
További írásaim a lapban:
A postás
A tengerész kutyái
A locsolókocsi
Országra szóló lakomák
Családlátogatás

Aranka piros autója című írásom meglehetősen nagy port vert fel az egyik vak-levelezőlistán. A lényege az volt, hogy "...mi nem ilyenek vagyunk..."Látogatóim száma: