Honlapverzió
v11.00
A honlapon található minden anyag szerzői jogvédelem alatt áll. Ezek felhasználása csak a szerző előzetes engedélyével történhet.
© Székely István 1997-2016

Könyvajánló

Séllyi Károly Gyula (Illyés Károly) könyvei:
A szerző elérhetőségei, amin keresztül a könyvei megrendelhetők: illyes.karoly@gmail.com valamint a +36-20/292-7816 mobil számon


A Hívójele: Alfa Bravo Charlie című kötet már a második kiadást érte meg. Magam is nagy élvezettel forgattam, jókat derültem a történeteken. Együtt éltem a szereplőkkel, akik valóban élő alakok, a szerző hitelesen adja vissza a hajók életét.

Külön érdeme a kötetnek, hogy nem akar tanítani. Ismereteket nyújt, leírja a kikötőket, az érdekességeket, történelmi áttekintést ad a helyekről, ahol megfordult. Ezt kiváló arányérzékkel teszi: sosem hosszú, nem megy át unalmas "oktatásba", pont annyit ad, amennyi szükséges és elégséges! Ez akkor is így van, hogyha ismerve a személyeket (barba, elsőtiszt, kápó) nem mindig hiszem el róluk, hogy kapásból, az ujjukból kirázva kerekítettek efféle kiselőadásokat. De ez az olvasót nem kell, hogy érdekelje! Mert egy könyv sosem a szakmának, a kollégáknak készül, hanem a laikusoknak.

ersze az se baj, ha a kollégák is elolvassák, de a lényeg az, hogy az olvasó, aki a hajózásról annyit tud, hogy a hajó farát tatnak hívják, mit szól hozzá! A példa azért van, mert természetesen a tengerész a a pupát sosem hívja tatnak, azt csak és kizárólagosan a tengeri hajózáshoz nem értők veszik a szájukra!

Jó a könyv!
Érdemes elolvasni!
Még akkor is, ha van benne pár olyan sztori, amire a hajón azt szoktuk mondani:
- Jól van öreg, akkor is jó, ha nem igaz!

  

A könyvek fülszövege:
Linkajánló:  A Magyar Huszár honlapja  Viribus Unitis, az Osztrák-Magyar monarchia hadihajója  Hajó.lap.hu  Mexikóikonyhal.lap.hu