Honlapverzió
v11.00
A honlapon található minden anyag szerzői jogvédelem alatt áll. Ezek felhasználása csak a szerző előzetes engedélyével történhet.
© Székely István 1997-2016
Nyitó oldal ahol
mindenféle információ van
A legújabb receptek
90 napos diéta, kúrák
KONYHAI EGYPERCESEK
Hajószakácsokról
Előételek
Levesek
Zöldségételek
Saláták
Szárnyas
Sertéshúsból
Marhahúsból
Chili... chili... chili!
Halak és mindenféle
tengeri herkentyűk
Vegyes receptek
aminek még nem érdemes kategóriát létrehozni
Tésztafélék
Édességek, sütemények, desszertek

Programajánló:

Konyhai egypercesek


Örkény után szabadon...
                                                                              
Az egyperces egy új konyhai kategória, most van szabadalmaztatás alatt, kéretik senki ne lopja el az ötletet. Ha viszont valahol már szerepel ez a kategória, akkkor azt jelenti, hogy nem csak én vagyok ilyen okos...

A legtöbb kép nagyítható!
A műfajba olyan konyhai ötletek férnek bele, aminek a leírásához elég egy mondat. (De az nem lehet többszörösen összetett, aminek a hossza meghaladja a 195 oldalt!)
A mézes fokhagyma esetében a dőlt betűvel szedett rész a leírás, ez egy mondat, még egy perc se!
T I P P:
A paprikás krumplit kissé hosszabb lével készítsd, és adj hozzá olajon gyengén megdinsztelt kölest! Vegetariánusoknak kiváló laktató és finom étel!

Ez a mennyiség 5 fej fokhagymából készült
Fokhagymás gyömbér

Azonos mennyiségű friss gyömbért és fokhagymát ledarálsz, összekevered, és olivaolajat öntesz rá. Én megkevertem, aztán utánatöltöttem annyival, hogy ellepje. Frank Júliától hallottam a rádióban a receptet, azt mondta, hogy korlátlan ideig eláll. A kínai kajákhoz jól használható, sőt pirítósra kenve is finom.

Rántott alma

Az almakarikákat bepanírozod, kirántod. Finom desszert, de lehet egy kiadós leves után második fogás is.

Készítheted simán

De szórhatsz szezámmagot a prézlibe
Zöldségkrém levesek

A megfőtt ízadó zöldséget (zeller vagy brokkoli vagy karfiol vagy póré) plusz két burgonyát összeturmixolod, és kukoricapehellyel tálalod.
Finom vegetáriánus étel

Mézes fokhagyma
A megtisztított fokhagymára ráöntöd a mézet, 10 napig érleled és utána fogyasztható. Akár csemegének, akár húsok mellé, majd kitapasztalod. Minél tovább áll annál jobb! A méz megfolyósodik, ez természetes folyamat! A fokhagyma illatát elveszi a méz, társaságban is fogyasztható... Recept: Farfalla wokban

Mézes fokhagyma
Olajos fokhagyma

A megtisztított fokhagymát kis üvegbe teszed, rá étolajat öntesz amit fűszereztél előtte.
Provance-i fűszerkeverék adható hozzá, Jan, az Isartal szakácsa ennek hiányában kaprot tett bele.
Pár nap után fogyasztható. Ajánlom azoknak, akik szeretik a nyers fokhagymát, így a frissnek elmegy a vad ereje, és bűzleni is jóval kevésbé fogsz, ha így fogyasztod. És az olaja felhasználható főzéshez vagy salátához. Nem áll el túl sokáig!
És nagyon finom...
Chilis méz

A mézbe belekeversz az ízlésednek megfelelően csípős chilit.
Természetesen jól el kell keverni, de én még napokig forgattam. Sültekhez, húsokhoz szoktam enni. A Johanna-C hajón találtam ki, és mindenki nagyon szerette.
      websas.hu

Az oldal frissítve:
2018. január 18-án.

A mai friss receptek:

, Csicsóka tócsni, Palak panir ciabattával


Honnan érkeznek a látogatóim? Mérés kezdete: 2007. január 29.
Locations of visitors to this page


Itt az internetes blogom. Természetesen Hajóka konyhája a címe, és fő témája a főzés, de van egyéb is, ami a blogba való és a blogot bloggá teszi...

Ez a másik blogom. Ennek Tengeri saláta a címe, és mindenféléről szól...

Óra Katolikus és ősmagyar hónapnevek



Egy barátom angol fordítást vállal. Ő fordítja a MATE honlapjának angol nyelvű részét. Itt a szakmai önéletrajza (pardon: CV)
AJÁNLOTT OLDALAK
Székely Szabolcs haikui (a Haiku.hu honlapon)
Olcsó honlapok készítése!
-->
Linkajánló:  Mexikóikonyhal.lap.hu    Táblázat az E számokról és a hatóanyagaikról    Chili.lap.hu    Blogbejegyzés az E951-ről    E számokról a Házipatika.com oldalán  

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra