Honlapverzió
v11.00
A honlapon található minden anyag szerzői jogvédelem alatt áll. Ezek felhasználása csak a szerző előzetes engedélyével történhet.
© Székely István 1997-2016
Az őstörténetünkről

Programajánló:

AZ ÉN TÖRTÉNELMEM

Esziszkü ben volaj szava,
iszia szava volaj theosz velé
iszia theosz volaj szava

Furcsaságok, érdekességek a történelmünkből - 18. század

Tudtad-e Mária Teréziáról:

(Encyklopaedia Humana Hungarica 6. kötete, a "Kétfejű sas - A HABSBURG-URALOM MAGYARORSZÁGON (1699-1790)"

"Élete utolsó éveiben a királynő aktivitása természetesen csökkent. Idős korában bosszulta meg magát az a feszített munkatempó, amelyet egész életében folytatott: az az önmagával nem törődő életmód, amely betegségekhez s természetellenes elhízásához vezetett. Utolsó éveiben a lépcsőkön hordszéken vitték, s mikor halála előtt utoljára látogatott el a sírboltba, ahol férje nyugodott, a szűk lépcsőn alig tudták felhozni. 1780 őszén köhögése sem akadályozta meg abban, hogy részt vegyen egy fácánvadászaton. Megfázása azonban fokozódott, s 1780. november 29-én este elhunyt."

Vissza


Honnan érkeznek a látogatóim? Mérés kezdete: 2007. január 29.
Locations of visitors to this pageAz oldal frissítve: 2009.09.28.
Itt az internetes blogom. Természetesen Hajóka konyhája a címe, és fő témája a főzés, de van egyéb is, ami a blogba való és a blogot bloggá teszi...

Ez a másik blogom. Ennek Tengeri saláta a címe, és mindenféléről szól...

Óra Katolikus és ősmagyar hónapnevekEgy barátom angol fordítást vállal. Ő fordítja a MATE honlapjának angol nyelvű részét. Itt a szakmai önéletrajza (pardon: CV)
AJÁNLOTT OLDALAK
Székely Szabolcs haikui (a Haiku.hu honlapon)
Olcsó honlapok készítése!
Linkajánló:  Limba.com  Navigare Magazin  Viribus Unitis, az Osztrák-Magyar monarchia hadihajója  Hajó.lap.hu  Mexikóikonyhal.lap.hu

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra