Honlapverzió
v11.00
A honlapon található minden anyag szerzői jogvédelem alatt áll. Ezek felhasználása csak a szerző előzetes engedélyével történhet.
© Székely István 1997-2016
Az őstörténetünkről

Programajánló:

AZ ÉN TÖRTÉNELMEM

Esziszkü ben volaj szava,
iszia szava volaj theosz velé
iszia theosz volaj szava

Furcsaságok, érdekességek a Thúróczy krónikából - A magyarok krónikája

Tudod-e, ki a gyászvitéz? (Én rögtön a gyászhuszárra gondoltam...)

"Taksony idejében Galliába indultak zsákmányszerzésre. Visszafelé tértükben a Rajnán átkelve három részre oszlottak. Két rész dicstelenül, egy meg dicsőségesen vonult Magyarország felé.
Ezt az egyet Eisenachnál Szászország fejedelme megtámadta és egytől egyig felkoncoltatta. Kivéve hét magyart, akiket életben hagyott, de levágatta egyik fülüket, és Pannóniába küldte.
- Menjetek, és mondjátok el ilyen képpel, hogy többé ne jöjjetek a gyötrelmeknek erre a földjére.
A hét fületlen magyarra pedig, mivel élve tértek haza, s nem választották társaikhoz hasonlóan a halált, a közösség állítólag ilyen ítéletet hozott: mindenöket, amijük csak volt, ingó és ingatlan vagyont elvesztették, feleségüktől és gyermekeiktől elválasztották őket, semmiféle javaikkal nem rendelkezhettek, sőt, mindezek felett, saru nélkül, együtt kellett járniuk koldulva, sátorról sátorra, amíg csak éltek.
Ezt a hetet aztán gyalázatuk miatt magyarkáknak és gyászvitézeknek vagy Lázároknak nevezték!

Vissza


Honnan érkeznek a látogatóim? Mérés kezdete: 2007. január 29.
Locations of visitors to this pageAz oldal frissítve: 2009.09.28.
Itt az internetes blogom. Természetesen Hajóka konyhája a címe, és fő témája a főzés, de van egyéb is, ami a blogba való és a blogot bloggá teszi...

Ez a másik blogom. Ennek Tengeri saláta a címe, és mindenféléről szól...

Óra Katolikus és ősmagyar hónapnevekEgy barátom angol fordítást vállal. Ő fordítja a MATE honlapjának angol nyelvű részét. Itt a szakmai önéletrajza (pardon: CV)
AJÁNLOTT OLDALAK
Székely Szabolcs haikui (a Haiku.hu honlapon)
Olcsó honlapok készítése!
Linkajánló:  Limba.com  Navigare Magazin  Viribus Unitis, az Osztrák-Magyar monarchia hadihajója  Hajó.lap.hu  Mexikóikonyhal.lap.hu

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra