Ha egy régebbi linkről érkeztél, akkor a túloldali sávban megtalálod a korábbi cikkeket

Megint kedvtelve fabrikálom a honlapomat.
Egy évig használtam a profi Jommla! CMS-t (tartalomszerkesztőt), de unalmasnak bizonyult a honlap, tucathonlapok jönnek ki vele, és túl sok energiát igényel a tökéletes megismerése, és a tökéletes ismeret nélkül nem érdemes belevágni. Akkor csak sematikus, semmi honlapok jönnek ki belőle.
Ebbe a honlapomba viszont hosszú évek munkáját fektettem, és azt hiszem eléggé egyedi lett.
És inkább ezt tartom meg, a nagyszékelyistvan.hu CMS alapú honlapról lemondtam, már nem él! Ahol most vagy, ez a legújabb fejlesztésem. Olyan jelentőségű, hogy megérdemli, hogy a honlapverzió a 10.0-ról a 11.0-ra ugorjon!
Ide fogom tenni az AKTUÁLIS írásaimat, ez is valamiféle blog lesz, de nem blog formában. Szösszenetek, kiszólások, ilyesmik lesznek itt, mind olyan, amit a blogjaimba sem akarok betenni. A hozzászólások majd a Fészbukon lehet megtenni, mert ott lesz ez az oldal megosztva, ha friss anyag kerül ki!
Jáva, Borneó, Celebesz... magyar volt és magyar lett... (A tenger törzsfőnöke)

Jáva, Borneó, Celebesz... magyar volt és magyar lett... (A tenger törzsfőnöke)

Nemrégiben levelet hozott a Gémél: Szia István! Ha december, akkor jelentkezem. Kérlek, tedd fel a Mate honlapjára most megjelent harmadik könyvemet, és ha nem okoz gondot, azt is tüntesd fel, hogy az újranyomott első és második könyv ismét kapható.
Megtettem, kitettem, de mivel megkaptam a digitális kéziratot is, beleolvastam, és egy részletet kiteszek ide is, kedvcsinálónak.
Ha a kedves olvasó nem olvasta Charlie előző két könyvét, bátran ajánlom ezt a harmadikat. Pergő, mosolyt fakasztó, sztori, sztori hátán, a könyvből már az elején megtudhatjuk, miért lett belőle rádiós, és végig kísérhetjük az előző két kötetből megismert stílusban a behajózásait.
Lássuk a beígért részletet:

A khmer dokkmunkások sincsenek jobb állapotban, mint a kicsik. A maguk módján próbálják sorsukat jobbra fordítani. A napi munkát letudva megtömik zsebüket, kicsi vászonzsákjukat rizzsel, ily módon igyekeznek hazamenteni néhány deka táplálékot. Nem sok sikerrel, a vietnamiak mindent elkoboznak tőlük.
A fél hajószemélyzet tanúja volt egy barbár cselekedetüknek. Az egyik munkás nem volt hajlandó átadni apró zsákocskáját a katonának. Alighanem az éhség és az egész napos fárasztó munka elvette józan eszét. Zsákjával a hóna alatt elfutott az őt inzultáló katona elől. A vietnami lekapta a Kalasnyikovot a válláról és alig tíz méterről beleeresztett egy rövid sorozatot a szerencsétlen hátába. Deréktájban szinte kettéfűrészelték a lövedékek, de még élt, amikor odarohantunk. Egyik társunk vízért szaladt, hogy megitassa a haldoklót, de kiverték kezéből a palackot. Attól fogva nem léteztek számunkra a vietnamiak. Addig, ha kértek, kaptak teát, apró dolgokban igyekeztünk segíteni rajtuk, és bár megvolt a véleményünk a megszállókról, azt gondoltuk, ők csak katonák, nem rosszabbak, nem jobbak az átlagnál.
A haldokló fölött állva eszembe jutott egy régi, 1972-es bangkoki eszmecserém egy jenki tengerészgyalogossal. Azt mondta: „A sárgák könyörtelenül lemészárolják sebesültjeinket, a dél-vietnami parasztokra, gyermekekre sportból vadásznak, mint a vadkacsákra. Annyi könyörület sincs bennük, mint egy sakálban.” Most értettem meg, mire gondolt, min mehetett keresztül.
A véres affér után kiéleződött a két fél közötti viszony. Talán londoni barátunk közbenjárására, leváltották a kikötőt felügyelő századot, elküldték őket természetes közegükbe, a dzsungelbe, ott kedvükre lövöldözhetnek Pol Pot embereire. Az új század emberségesebbnek bizonyult, megszűntek az atrocitások, ismét részesültek apró bónuszokban: egy szál cigiben, egy doboz kólában, egy csésze teában. Egyre több zsák került a rakpartra, idővel a dzsunkák is elmaradtak. Nem tört ki a háború a két fél között. Jobb volt így nekik is, nekünk is.
Esténként, amikor elültek a nappali zajok, a kikötőt baljós csend ülte meg. Az éjszaka közeledtével a sűrű csendet a nem is oly távoli dzsungelből idehallatszó csatazaj törte meg: a jól ismert Kalasnyikov-sorozatok száraz, pattogó hangja, az aknavetők semmivel össze nem téveszthető éles csattanása, RPG-rakéták robbanása...

A könyv a szerzőnél vásárolható meg, az előző kettő is kapható! Ímélcím: illyes.karoly47@gmail.com


Az AKTUÁLIS cikkeket találod itt a megjelenés sorrendjében

Milliomos leszek!   2016.12.14
Séllyi Károly: Jáva, Borneó, Celebesz... magyar volt és magyar lett...   2016.12.08
Izolde Johannsen: A Birodalmi Kalóz   2016.11.10
Elbúcsúztam az Illovszky stadiontól   2016.10.30
Az én ötvenhatom   2016.10.23.
Eladó a világ!   2016.09.19.
Tévedtem   2016.09.01.
Vége az izgalmak nyarának   2016.08.23.
Csak 2-0, mert Juhász Roland nem játszott   2016.06.16.
Amiben a fiatalok biztosan jobbak mint az idősek   2016.04.20.
Haggyá' má' főzni, mit dumálsz bele mindig?   2016.04.09.
I. Veterán Tengerésztalálkozó   2016.03.13.
Boldog nőnapot!   2016.03.08.
MvG kilenc nyilas legje!   2016.03.07.
Foci nincs, stadion lesz!   2016.03.02.
Az Együtt tüntetést szervez Orbán Viktor mai évértékelő beszédének idejére   2016.02.28.
A Dal 2016 győztese 2016.02.27.
Héttenger  2016.02.27.
Fantasztikus világcsúcs és egy negyedmilliós kiszálló   2016.02.26.
Miért fogyassz alkoholt módjával!   2016.02.25.
Miért nem politizálok a Fészbukon?   2016.02.20.