Ha egy régebbi linkről érkeztél, akkor a túloldali sávban megtalálod a korábbi cikkeket

Megint kedvtelve fabrikálom a honlapomat.
Egy évig használtam a profi Jommla! CMS-t (tartalomszerkesztőt), de unalmasnak bizonyult a honlap, tucathonlapok jönnek ki vele, és túl sok energiát igényel a tökéletes megismerése, és a tökéletes ismeret nélkül nem érdemes belevágni. Akkor csak sematikus, semmi honlapok jönnek ki belőle.
Ebbe a honlapomba viszont hosszú évek munkáját fektettem, és azt hiszem eléggé egyedi lett.
És inkább ezt tartom meg, a nagyszékelyistvan.hu CMS alapú honlapról lemondtam, már nem él! Ahol most vagy, ez a legújabb fejlesztésem. Olyan jelentőségű, hogy megérdemli, hogy a honlapverzió a 10.0-ról a 11.0-ra ugorjon!
Ide fogom tenni az AKTUÁLIS írásaimat, ez is valamiféle blog lesz, de nem blog formában. Szösszenetek, kiszólások, ilyesmik lesznek itt, mind olyan, amit a blogjaimba sem akarok betenni. A hozzászólások majd a Fészbukon lehet megtenni, mert ott lesz ez az oldal megosztva, ha friss anyag kerül ki!

Vége az izgalmak nyarának


Volt egy foci EB, volt egy olimpia, és három hétig szünetel az NB1 is.
A franciaországi EB-ről sokan írtak sokat, jót is, rosszat is, meg égbekiáltó marhaságokat (a politikai indíttatású cikkekre gondolok).
Számunkra ez nagy győzelem volt, ahol a "mi" a szurkolókat jelenti. Ha úgy jönnek haza, hogy egy döntetlen mellett két vereség, akkor is tisztes helytállásról beszélhettünk volna, de csoportelsőnek lenni... ez valami fantasztikus, még akkor is, hogy ha a portugálok hatalmas erőfeszítéseket tettek azért, nehogy megverjenek minket az utolsó meccsen.
Ami számomra a nagy tanulság volt, hogy a foci igenis oktatható és megtanulható tisztességes iparos szinten, ami a nemzetközi mezőnybe jutáshoz mindenképpen elegendő: lásd Izland szereplését. Az északiaknak nem volt egy tehetségnek kikiáltott játékosuk sem, de mindegyik profi módon tudta azt, ami megtanulható a játékból. És ez azok számára, akik munkával akarnak sikereket elérni mindenképpen bíztató.
Foci EB lezárva.

Olimpia 2016, Rio
Nyolc aranyunk lett! Hát ez szuper! De tényleg! Abban a rangsorban, ahol csak az arany számít, ott a 12. lett kis hazánk! (Londonban ugyanennyivel a 9-ikek lettünk, de ez semmit nem von le a riói eredmény értékéből). És még azt is elmondhatjuk, hogy több aranyat nyertünk, mint ezüst és bronzot összesen. Bár, nem tudom, ez mennyiben számít sikernek. Mert azért azok is kellettek volna... Persze nem vagyok elégedetlen az érmeink számát és az érmeseinket tekintve, főleg, hogy van egy Kozák Danutánk és Hosszú Katinkánk akik 3-szoros olimpiai bajnokok! Ami hiányzik az, hogy a többi úszónk (a legnépesebb európai csapat voltunk) úgy látszik nem találkozott még azzal a szóval, hogy formaidőzítés. Lehet, hogy rosszul tudom, de az olimpia évében ez a legfontosabb verseny, erre kell a csúcsformát hozni. Egy fiatal úszó ne ússzon rosszabbat az olimpián, mint a legjobb egyéni ideje (feltéve, hogy az nem világcsúcs)...
A birkózóink hogy örültek annak, hogy a sportág megmaradt olimpiai szám! De miért is örültek? Tudom, voltak sírni való szemétségek egyesekkel szemben. De a sportág egyetlen érmet sem tud felmutatni. Kozma Pici, Hegedűs Csaba, Komáromi, Növényi utódai... egy picurka bronz sincs... Jól van, na! Én vagyok maximalista, pedig rohadt nehéz egy sikersportágban megfelelni az elvárásoknak!
A vízilabdázó fiúkat sajnálom. Sajnos ők a vesztes generáció. Veszítettek három megnyert olimpia után Londonban, és nincs olyan utánpótlás, amelyik visszavegye a trónt. Majd egyszer... remélem, minél hamarabb jönnek azok, akik jól odavágnak a balkáni sztároknak.

Egy valamiben leszerepeltünk: nem hinném, hogy van még egy olyan kommentátor, akit időnként annyira nem érdekel a saját országának versenyzői, mint "A Jenőt", aki ugyan Knézy, de mint tudjuk, nem klátja. Igen a férfi c-2 1000 m kajak-kenu döntöjén a Vasbányai-Mike kettős negyedik helyet szerzett úgy, hogy Jenő teljesen mással volt elfoglalva, és aki szerint a hetedikek lettek mert megelőzték Üzbegisztánt. Ehhez hadd ne fűzzek kommentárt. Mindenki gondoljon amit akar, és nem vagyok kíváncsi a kifogására, bár felém nem tartozik magyarázkodással.


És végül szünet van az NB1-ben.

Ami azért is fontos, mert a szeretett Vasas most olyan magasan van, hogy minden csapatra lenéz, ha a tabellán látni akarja őket az első helyről. Tavaly épp, hogy bent maradtunk. A nyáron semmi különös nem történt, csak a német edző és a csapat dolgozott, és az eredménye meg is lett. A fiatalok kitesznek magukért, az idősek jól fogják össze őket, megy a szekér. Ha megtörténik az, ami bizony könnyen megeshet, és jönnek vereségek is, akkor sem leszünk elégedetlenek... Tudjuk honnan jöttünk (NB2 kieső helyétől három pontra voltunk), de ami a jobb, tudjuk hova megyünk! Bízom abban, hogy három éven belül (ahogyan Vancsa úr mondotta volt) kijutunk a nemzetközi porondra is (és a 2017-es nyár már a három éven belül van, mondja a bennem élő Vasas fanatikus).
Ezen a nyáron jó volt magyar focidrukkernek lenni, jó volt a magyarokért szorítani az olimpián, jó a Vasasnak szurkolni! És ha a Vasasról beszélünk el kell mondani, hogy az első öt aranyat rióban a mi Szász Emesénk, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron szerezte (aki a Vasas-Honvéd meccs előtt megkapta a Vasas arannyal festett 2-es számú mezét!)
Soha rosszabb nyarat!
Hajrá magyarok!
Hajrá Magyarország!
Ria, ria, Hungária!
Hajrá Vasas!
Hajrá Angyalföld.

És legyen itt az unokám kedvenc dala:


Az AKTUÁLIS cikkeket találod itt a megjelenés sorrendjében

Milliomos leszek!   2016.12.14
Séllyi Károly: Jáva, Borneó, Celebesz... magyar volt és magyar lett...   2016.12.08
Izolde Johannsen: A Birodalmi Kalóz   2016.11.10
Elbúcsúztam az Illovszky stadiontól   2016.10.30
Az én ötvenhatom   2016.10.23.
Eladó a világ!   2016.09.19.
Tévedtem   2016.09.01.
Vége az izgalmak nyarának   2016.08.23.
Csak 2-0, mert Juhász Roland nem játszott   2016.06.16.
Amiben a fiatalok biztosan jobbak mint az idősek   2016.04.20.
Haggyá' má' főzni, mit dumálsz bele mindig?   2016.04.09.
I. Veterán Tengerésztalálkozó   2016.03.13.
Boldog nőnapot!   2016.03.08.
MvG kilenc nyilas legje!   2016.03.07.
Foci nincs, stadion lesz!   2016.03.02.
Az Együtt tüntetést szervez Orbán Viktor mai évértékelő beszédének idejére   2016.02.28.
A Dal 2016 győztese 2016.02.27.
Héttenger  2016.02.27.
Fantasztikus világcsúcs és egy negyedmilliós kiszálló   2016.02.26.
Miért fogyassz alkoholt módjával!   2016.02.25.
Miért nem politizálok a Fészbukon?   2016.02.20.