Honlapverzió
v11.00
A honlapon található minden anyag szerzői jogvédelem alatt áll. Ezek felhasználása csak a szerző előzetes engedélyével történhet.
© Székely István 1997-2016

A kisbéri Mini-Magyarország

Tegnap Kisbéren jártunk. Most célirányosan kerestük a Mini Magyarország névre hallgató makett parkot, azt hiszem, az a jó szó erre.
Hogyan szereztünk tudomást erről? Vasárnap vártam az asszonykámat, a pesti busszal érkezett. A buszról leszállt három korosabb hölgy is.
- Merre kell a tóhoz menni? - kérdezték.
Elmagyaráztam. Tőlük tudtam meg, hogy egy parkot keresnek, ahol látható a parlament.
Hitetlenkedtem. Itt, Kisbéren?
A hölgyek elmentek, és mi is hazamentünk.
Aztán egy fészbukos linken találkoztam egy képgaléria linkjével. Elámultam. Ez hogy a túróba lehet?
Hogyan lehetséges, hogy ilyesmi van Kisbéren, és a legnagyobb titokban tartják? A városkában egy plakát, egy ismertetés nem sok, egy útjelző tábla, semmi. Elképesztő. (Ha van, akkor annyira feltűnő, hogy nekem nem tűnt fel eddig, aki hetente bejárok.)
Megkerestük, megnéztük.
Nekem nagyon tetszett! Ide mindenkinek el kell jönni! A park 2011. június 21-én nyitott, ha jól emlékszem a napra. Tehát új. Van egy kis ingyenes parkoló, a bejárati bódéban egy karbantartó munkással lehet beszélgetni, pénztár nincs. Nézd meg a diavetítést, alatta pedig elmagyarázom, hogyan találhatod meg a parkot.


Itt a térkép (remélem rajta lesznek az útvonalak...).Útvonal ehhez: Ménes utca
nagyobb térképen való megjelenítése

A térképet kinagyítva megláthatod, hogy a parkban egy kanyargós utca van, kis köröndökkel, nos ez a park. A következő térképen, megmutatom, hogyan tudod gépkocsival elérni a 81-es útról jövet.


Nagyobb térképre váltás

Linkajánló:  Limba.com  Navigare Magazin  Viribus Unitis, az Osztrák-Magyar monarchia hadihajója  Hajó.lap.hu  Haditengerészeti múzeum Velence  Trieszt - (a tengerészek tudják, miért van itt!)

Ha szeretnél te is csatlakozni, kattints az ikonra