Albán konyha - de lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

SZUDZSUK - ALBÁN DESSZERT

KICSIT MEGVARIÁLVA AZ EREDETI RECEPT
séf úr

125.számú recept


A hozzávalók


Kész a zöld réteg
Hozzávalók:
egy réteg elkészítéséhez:
8 dkg liszt, 30 gr. keményítő, 6 dl. víz, citromlé, 10 dkg. cukor 5 dkg. őrölt és 5 dkg. darabos dió, aroma.


A piros réteghez meggy aromát, a zöldhöz mandulát használok.
Elkészítése:

   A lisztet vízzel csomómentesre keverem. A maradék vízhez hozzáadom a citromlevet, aromát és a cukrot, felteszem főzni. Amikor felforrt, hozzá öntöm a vízzel elkevert lisztet. Állandóan keverem, amíg be nem sűrüsödik. Hozzáöntöm a hideg vízben feloldott keményítőt. A masszát hideg vízzel kiöblített formába öntöm. Tetejét megszórom reszelt és fél dióval.

Erre jön a következo réteg.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!