Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Sarlott torta, mely átalakul
avagy hülyeségem megható története

séf úr

12.számú recept

Juj de finom kaja!
A Charlotte torta nem vész el, csak átalakul...

Hozzávalók:

Egy piskótatalap, fél kiló túró, 3 dl tejszín, baracklekvár, őszibarackbefőtt, mazsola

Nos, az úgy történt, hogy a Charlotte torta sikeres és kedvenc sütikéje a családnak, ha az asszony készíti. Akkor én is nekifogtam, ugyebár...
Először sütünk egy piskótalapot. Hát, elég régen csináltam, oszt a tojás fehérjét is beletettem, meg a cukrot, meg a lisztet, meg jaj nekem, hát ez nem lett piskóta, kissé szalonnás izé lett belőle, amit a sütőpapírról centinként kellett lefejteni, de olyan, amiben azért benne van az anyag, nem igaz?
Akkor most csináltam másik piskótalapot: 6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral kikevertem, jött bele a 6 evőkanál liszt és végül a 6 tojás fehérje, aminek kemény habbá kellett volna, hogy verődjön, de nem... az istennek se... viszont a sütőben kissé összeesett, meg minden. Nem mondom meg, hogy melyik élelmiszerláncban vettem a tojást.
Na, most van két elcseszett piskóta, ami megkóstolva nem rossz, csak nem piskóta, és ott a sok hozzávaló, hát az ember szól az asszonynak, hogy tanáljon ki valamit:
Elmorzsolta a tésztát, felverte a tejszínt, összekeverte a túróval, hozzátett apróra vágott őszibarackot, majd a megáztatott mazsola ment bele, meg a piskótamorzsalék, a massza összeállt, tortaformájúvá alakította, és az őszibarack befőttet a tetejére elrendezte, és kész, be a hűtőbe.
Voilá!
Még mentegetőzni se kellett, csak nem mondtuk meg, hogy ez bizony Charlotte tortának indult, csak útközben átalakult... A sárgabarack lekvárt nem használta fel. A valódi Charlotte tortához azonban kell, de hogy miként és hogyan, azt majd elmondom, ha azt készítünk, és a végén is az lesz!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!