Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Sajtos hagymaleves Toulouse Lautrec módra

Ha jót akarsz enni, készítsd el!
séf úr

116.számú recept



Hozzávalók:
1,5 kg. hagyma, kevés angol vagy kolozsvári szalonna, 7 dkg. vaj, 30 dkg. kemény sajt, 2,5 dl. tejszín, 1 dl. konyak, 1 húsleveskocka, 1 csokor petrezselyem, só, fehérbors.

Elkészítése:

   A hagymát apróra vágjuk (én egyszerűen megdarálom húsdarálón, mert túl sokáig kellene sírni...), az olvasztott vajon megpirítjuk az apróra kockázott szalonnát, majd a hagymát megdinszteljük. Másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, ezzel felengedjük. A vékonyra szeletelt sajtot hozzáadjuk, sózzuk, fehérborsozzuk, ha a sajt felolvadt hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot és majdnem a felét elforraljuk, így sűrítjük! Forrón, piritott zsemlekockával tálaljuk.

A recept szerint a petrezselyemzöldet a sózáskor kell hozzáadni. Így nyilván belefő az íze, én viszont jobb szeretem, ha dísziti a levest. Az eredeti receptet:

Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sajt és tojásétel

című receptkönyvében találtam.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!