Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Sajtleves gombával

Ez egy nagyon jól sikerült leves!
séf úr

115.számú recept


Sajnos a petrezselyemzöldet kifelejtettem belőle...

Hozzávalók:
1 doboz sampinyon gombakonzerv, 20 dkg. reszelni való sajt, fél liter tej, só, fehérbors, szerecsendió, petrezselyemzöld, két tojás sárgája, 2 dl. tejfel.

Elkészítése:

  Vajas, fehér rántást készítünk (besamel), belereszeljük a szerecsendiót, hideg tejjel felengedjük, egy liter vízzel kiegészítjük, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a felszeletelt gombát és lekapcsoljuk a gázt. Megszórjuk petrezselyemzölddel. A levesestálban elkeverjük a tojássárgáját a tejfellel, és rámerjük a levest.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!