Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Rántotthal mandulás citrommártással

A receptet a Priwallról hoztam, Horinka Horáctól tanultam
séf úr

112.számú recept



Hozzávalók:
egy kis fej hagyma, öt dekagramm mandula nagyobb darabokra vágva, 2 dl. húsleves, egy evőkanál méz, 1 citrom leve, bazsalikom, egy kanál burgonyakeményítő

Elkészítése:

  Rántott halat mindenki tud készíteni, ezt nem kétlem. Ehhez csak annyit, hogy a kiolvasztott tengeri halfilét sóztam és megszórtam tárkonnyal panírozás előtt.
A citrommártáshoz az apróra vágott hagymát megdinszteltem beledobtam a bazsalikomot, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a mézet és a citrom levét najd felengedtem a húslevessel, ezután beforraltam, majd egy pohár hideg vízben elkevertem a keményítőt, hozzáadtam, és még egyszer felforraltam.
Burgonyapürével tálaltam.

A csalás az, hogy egy csipet kurkumától szép citromsárga színű!

És ez az egész így nem igaz, mert ahogyan valójában elkészítettem, az ITT TALÁLHATÓ és mivel túl sokat készítettem a mártásból, ezért felhasználtam a rántotthalhoz majonéz helyett!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!