Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Popeykocka orly módon

séf úr

108.számú recept


sajnos, még nincs képem róla

Hozzávalók:
1/2 csomag szójakocka, félédes fehérbor, palacsintatészta, egy tejfel, 10 dkg. juhtúró
A mártáshoz: mustár, olaj, cukor, só, bors, citromlé, ecetes uborka, tojás, kapribogyó

Elkészítése:

  A szójakocka nem a legízletesebb dolog, tehát a képzelőerőmet arra irányítottam, hogyan lehet ízletessé tenni? Nos, lemostam, beáztattam, amíg a víz kioldja az összes sárgát belőle (kb fél óra). Utána beáztattam fele víz, fele félédes fehérborba (kisfröccsbe, szóda nélkül), ebben hagytam kb. 2 órát.
    A köret hozzá rizs(a), csináld úgy ahogyan szereted, nem az én dolgom. Amíg ázik, elmondom a mártás receptjét. Ezzel csak annyi a gondom, hogy évtizedek óta készítem, és nem tom, hogy hívják :-))) (Valaki mondja meg!)
Két evőkanál mustárt keményre kikeverek annyi olajjal amennyit felvesz, (ez az én koleszterinmentes majonézem...). Ízesítem: cukor, só, bors, citromlé. Egy tejfellel elkeverem. Apróra vágott ecetes uborkát, és keménytojást teszek bele, néha egy kis kapribogyót se sajnálok, elkeverem, és ettől nagyon jó!

Na, asszem, a szója már jó. Egy tálba teszek egy tejfelt, hozzákeverek tíz deka juhtúrót, beleöntöm a lecsöpögtetett szóját, kissé állni hagyom, amíg elkészítem a palacsintatésztát. A szójakockákat beforgatom lisztbe, utána a palacsintatésztába, és forró olajba "csepegtetem", és kisütöm. Ha kipróbálod, rájössz, mit jelent az, hogy csepegetetem...
A maradék fehér bor igazán jól illik ehhez a kajához...

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!