Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Pikáns ragu

séf úr

105.számú recept



Hozzávalók:
60 dkg levesben főtt sertéshús (csont nélkül) leve, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, kis darab zeller, pár karfiolrózsa, egy marék zöldborsó (ez utóbbi ugyebár mirelit), 1 tojás sárgája, egy pohár tejfel, fél citrom leve, babérlevél, őrölt gyömbér

Elkészítése:

  Ezt a levest azért ötlöttem ki, mert a matrózkolbászhoz főtt sertéshús kellett, hát kicsit többet főztem, hogy maradjon a levesbe is egy kevés husika. Amikor a kolbásznak való megfőtt, akkor tettem a lébe babérlevelet, őrölt gyömbért, és a karikára vágott sárga és fehér répát, feldarabolt zellert. Addig főztem, amíg a zöldségek még nem puhultak meg, ekkor ment bele a karfiol, a zöldborsó, rottyant egyet. A tojássárgáját elkevertem tejfellel, adtam hozzá egy kevés citromlevet (aminek a héja kellett a matrózkolbászba), felöntöttem, sóztam, borsoztam, és felforraltam.

Hát igen finomra sikeredett.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!