Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Pezsgős vöröskáposzta szőlővel

séf úr

104.számú recept


a káposzta dinsztelés előtt

Hozzávalók:
1 kg káposzta (fele fehér, fele lila);
5 dkg cukor;
olaj;
5 dkg vöröshagyma;
só;
őrölt köménymag;
őrölt bors;
2 dl pezsgő;
ecet;
kis fürt szölő

Elkészítése:

 A káposztákat vékonyra vágjuk, vagy gyaluljuk. A cukrot egy kevés olajban kevergetve karamellizáljuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, és kissé megpirítjuk. A káposztát (először a fehéret, kis idő múlva a lilát) belekeverjük, sózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a szőlőszemeket. A pezsgővel megöntözve puhára pároljuk, végül az ecettel egy kissé pikánsra igazítjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!