Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Spenótos baklava: parlava

Nem tudom, hogyan hívjam a receptet. Az ötlet a baklavából jött... Mondjuk, paraj + baklava = Parlava
séf úr

103.számú recept



Hozzávalók:
6 csomag réteslap
25 dkg margarin

A töltelékhez:
1 csomag mirelit spenót
1/2 kg túró
2 db tojás
só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

 A mirelit spenótot felengedjük, a levét leöntjük, reszelünk rá ízlés szerint szerecsendiót, megborsozzuk, sózzuk, hozzákeverjük a túrót és a két tojás sárgáját. A két fehérjét egy csipetnyit megsózzuk, és habbá verjük.  Felolvasztjuk a margarint. A sütőtepsit kenjük ki, tegyünk az aljára két kihajtogatott réteslapot. Kenjük meg az olvasztott margarinnal, majd szórjuk meg a töltelékkal. Fedjük be egy újabb réteg réteslappal. Ismét az olvasztott margarin, majd a töltelék következik. Addig folytatjuk, míg a töltelék el nem fogy. A tetejére három db margarinnal megkent réteslap kerül. Kenjük meg a tojássárgájával. Előmelegített sütőbe tegyük. 10 perc múlva vegyük ki a sütőből és locsoljuk meg a maradék margarinnal.
Addig sütjük, míg aranysárga nem lesz.

Nyáron persze friss spenótból készítem majd, de akkor csak leforrázom, és nem kell megdarálni, így keverem össze a túróval.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!