Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Spenótos palacsinta

Osyna nyomán
séf úr

102.számú recept


Sül a palacsinta


A palacsinta a jénaiban, fele gombás, fele sima besamellel

Hozzávalók:
Só, bors, majoránna,
20 dg liszt,
1 tojás,
ásványvíz, vagy tej,
1/2 csomag mirelit spenót,
tölteléknek való (maradék sült hús, vagy pörkölt),
vagy 25-30 dkg darált hús,
1/2 l besamel (kis vajon megpirítunk lisztet és óvatosan, folyamatosan kevergetve felengedjük a tejjel),
olaj a kisütéshez

én most gombapörköltet készítettem, lévén bőjt.

Elkészítése:

 Normál palacsintatésztát készítünk (tojás, só, liszt, ásványvíz összekeverésével), de teszünk bele spenótot, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit állni. A maradék húst megdaráljuk, vagy nagyon finomra fölvágjuk. Ha friss húsból készítjük, akkor úgy, mint a rakott káposztánál, (kis hagymás olajra dobjuk a húst, fűszerezzük, só, bors, majoranna, gulyáskrém, pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk). A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük ki, és az aljával tűzálló tálba tesszük. Rétegeljük a hússal, de minden rétegre teszünk 2-3 evőkanál besamelt. Az utolsóra resztelt sajtot szórunk, majd a sütőben pirosra sütjük.

Mint mondtam, gombásat készítettem, a tetejére csak dísznek egy kis pirospaprikával színezett tejfölt tettem.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!