Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Paprikáskrumpli

ahogyan én készítem...
séf úr

101.számú recept


Sajnos, még nincs róla kép...

Hát, kedves látogató, ha olvastad a Jaminaországtól az Óperenciáig című könyvem, akkor tudod, hogy élek-halok a paprikáskrumpliért. És mint szenvedélyes főzőember, ezt az ételt is a saját képemre alakítottam. Nos, én így készítem:

Hozzávalók:
1 kg. burgonya, vékony karikára szeletelve - hámozás után!, 1 szál hurka, 2 nagy fej hagyma, szalonnabőr. Ha tudsz, akkor csinálj nokedlit is, 1/4 kg lisztből, két tojásból és tejjel, ne vízzel!

Elkészítése:

 Ha a hagymát felvágtad, akkor egészen kevés olajon süsd meg a szétbarmolt szalonnabőrkét (nekem addigra, amíg paprikáskrumpli készítéshez jutok, már dög kemény... Ugyanis semmit nem dobunk ki, amit még fel lehet használni később!)
A hurkát süsd meg a zsiradékon, akkor jó, ha totálisan szétsül, elemeire bomlik. Csak az ízre van szükségünk belőle. Ha van hurkazsír otthon - nekem néha marad -, akkor a hurka ki is maradhat. Dobd hozzá a hagymát, ha megpirult, paprikázd meg, és add hozzá a vékonyra szeletelt krumplit. Engedd fel vízzel, úgy hogy jó egy ujjnyival ellepje a burgonyát. Ha már kezd puhulni, szaggasd bele a nokedlit. Könnyű, koleszterin és kalóriamentes vacsora (ebéd, no, esetleg reggeli...). Savanyúság és puha kenyér illik hozzá. Esetleg sör, vagy bor.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!