Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Paprikás kifli

Für Kálmántól, a Priwall szakácsától tanultam
séf úr

100.számú recept


A tészta kinyújtva és felszeletelve

Sütés előtt

Hozzávalók:
32 kiflihez:
1 kg. finomliszt
20 dkg margarin
0,5 l. tej
2 tojás
másfél élesztő
1 kávéskanál "igazán piros" pirospaprika

Elkészítése:

 A langyos tejjel és élesztővel kovászt készítünk, a lisztbe beleszórjuk a pirospaprikát és a sót, beleütjük a tojásokat. Eldolgozzuk, 15 dkg olvasztott margarint apránként hozzáadjuk, a tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy cipót formázunk. A cipókat kerekre kinyújtjuk, és a kép szerint felvágjuk. Olvasztott margarinnal megkenjük a szeleteket, majd kifli alakra feltekerjük, tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kisütjük.

Bableves mellé adtam, kenyér helyett.


Kész egy adag

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!