Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Pácolt nyúl dióval és olivával

Burgonyakrokettel tálaltam
séf úr

89.számú recept



Hozzávalók:
 1 nyúl, 8-10 dkg dió, 8-10 dkg oliva, 1 fej hagyma egy kis fej zellergumó
A pácléhez: 2 dl száraz fehérbor, 0,5 dl. olivaolaj, só, rozmaring, lestyán, oregano, tárkony, kakukkfű, három babérlevél, 1 szál zellerlevél feldarabolva
Köretnek: burgonyakrokett (mirelit, nincs recept!)

Elkészítése:

  A nyulat feldaraboljuk, elkészítjük a páclevet, beletesszük a húsokat, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
    A húst kivesszük a pácléből, és kevéske olajon megpirítjuk. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fél diókat, a vékonyra darabolt zellert és az olivabogyót. Kevés páclét öntünk alá, és ezzel pótoljuk, ha szükséges a főzés folyamán. A pácléből egy babérlevelet mindenképpen tegyünk a húshoz. Tíz perccel a befejezés előtt tegyük hozzá a nyuszika máját Amikor a nyúl megpuhult, kivesszük, a serpenyőben maradt levet tovább forraljuk, ha szükséges egy kicsit besűrítjük (pl tejfölös keményítővel). A tálalás előtt a húst visszatesszük.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!


A hús bepácolva

Elkészült