Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Hideg meggyleves

séf úr

84.számú recept



Hozzávalók:
50 dkg meggy, 3 dl. tejszín, egy citrom, citromfű, 4 evőkanál méz, 1 dl. vörösbor, szegfűszeg, fahéj, 1 evőkanál keményítő, 5 dkg. vaj

Elkészítése:

  Két liter vizet felteszek, amikor forr, beleteszem a meggyet, a kifacsart citromlevet, felforralom, ekkor a megy bele a tejszínnel elkavart keményítő,a szegfűszeg és fahéj, valamint reszelt citromhéj és a citromfű. Felforralom. Előzőleg megtört meggymagot egy órán keresztül áztattam 1 dl. vörösborban. Most hozzáadom a leszűrt bort, a vajat, és a mézet. Lekapcsolom a gázt, és hagyom kihűlni.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!