Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Matrózkolbász

séf úr

83.számú recept



Hozzávalók:
40 dkg levesben főtt sertéshús (csont nélkül), fél citrom reszelt héja, kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál szardellapaszta, 2 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál csípős pirospaprika, ugyanennyiédes pirospaprika, fél dl sör, mokkáskanálnyi törött fekete bors, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése:

  A főtt húst a megtisztított vöröshagymával és a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk. Ezután összedolgozzuk a habosra felvert tojással, a sörrel, a mustárral, a szardellapasztával és a többi fűszerrel. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól alakítható masszát kapjunk. Vizes kézzel kis kolbászkákat formázunk belőle. A kolbászkákat meghempergetjük a zsemlemorzsában, amit rá is nyomkodunk a húsra. Ha a morzsa átnedvesedett és már nem pereg le, a 180 fokra felhevített olajba tesszük. 3-4 perc alatt pirosra megsütjük, leszűrjük, majd a fölösleges olajat le is itatjuk. Sült burgonyával és salátával tálaljuk, de bármilyen főzelék mellé is adható fasírt helyett. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető. Én francia burgonyapürével tálaltam, megtalálható a Narancsos borjútekercs receptjénél!

Jó kis Soproni Kékfrankost ittunk hozzá, hát nem mondom, hogy bárki is szidott volna érte!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!