Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Magyaros woksertés - wokban készült

séf úr

81.számú recept


Piros - fehér - zöld körettel a sertéssült

Hozzávalók:
egy személyre: nyers cékla (a céklából vágok egy 3 mm vastag karikát, és azt felszeletelem), és sárgarépa a piros zöldséghez.
Két darab kínaikel levél ere, zeller (ahogy a céklánál, egy karika felszeletelve), fehérrépa, pár rózsa karfiol és 2 darab csicsóka (nagyon finom ám! - ma láttam először a piacunkon) a fehér zöldséghez (ez adja a zömét),
Karalábélevél és fejeskáposzta a zöld színű zöldséghez,
egy szelet sertéscomb kockára vágva, valamint az ízesítéshez friss gyömbér, fejeshagyma 1 darab, szójamártás, paprikabor (vagy chilimártás), Worchester, só, bors.

Elkészítése:

  A zöldségeket szeletld fel. Elsőként a fehér zöldséget pirítom meg csak olajon, kevés nagykockára vágott hagymával, és kevés friss gyömbérrel. Sózom, borsozom, kevés paprikaborral pikánssá teszem. Ehhez nem adok szójamártást, mert attól megbarnul.
Másodjára a zöld színűt készítem, ehhez az olajon kívül szójamártást is használok.
Ezután sütöm meg a húst, ehhez apróra vágott hagymát, picike friss gyömbért, paprikabort és Worchester szószt használok,
s végül a piros zöldség következik, mert a cékla mindent megfogna. Ebből az okból adódott, hogy kevés "bambuszrügyet", azaz kínaikel erét is adtam hozzá, mert tapasztalatom szerint ez hamar megfestődik). Ehhez szintén szójamártást használok és segítek neki egy kis piros arannyal, hogy élénk színű lehessen.
Tálalásnál ügyelj arra, hogy a három szín ne keveredjen. Nemcsak a szem szereti, finomra sikeredett.

És a karalábélevél, hidd el, nagyon finom!!! Ha most készíteném, kevés salátalevelet adtam volna még hozzá, mert ebéd után rátaláltam a hűtőben.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!