Kínai recept - de legalább is kínai stílusú - ám lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

KÍNAIT FŐZÜNK...

Ez persze nem kínai recept, hanem csak az elkészítés módja az.

A hozzávalók előkészítve


Elkészítési idő: 15 perc, az előkészület másfél, két óra

Hozzávalók: Sertéscomb, csirkemell, champion gomba, szárított shitaki gomba, sárgarépa, zeller, zellerszár, friss gyömbér, zöldhagyma, paprika, erőspaprika, paradicsom, szójacsíra, vagy bambuszrügy, vagy csíkokra szeletelt káposzta, kukoricakeményítő, sótlan mogyoró, mandula, mazsola.

Fűszerek:

Só, bors, mustár, ketchup, ötfűszer keverék, curry, szójaszósz, gyömbéres fokhagymaszósz,

 Minden hozzávalót készíts elő. Semmiből sem kell sok, nagy mennyiség. A szárított gombát (3-4 db) öblítsd le, majd áztasd be, legalább három órával az előkészítés megkezdése előtt. A zöldségeket két centis, vékony csíkokra vágd, használd fel a zeller szárát és a hagymaszárt is. A friss gyömbért egészen vékonyra! A húst ízlés szerint, de viszonylag apró darabokra vágd. Mindent külön-külön készíts egy-egy kistányérra. Egy evőkanál keményítőt oldj fel két deci hideg vízben. Ekkor az előkészítő asztal zsúfolva van.
Ha elkezded a főzést, minden legyen a kezed ügyében, mert nincs idő elszaladgálni a tűzhelytől.
Egy nagy serpenyőt (ha nincs wokod) forrósíts fel, önts bele olajat, dobd rá a magokat és a mazsolát. Fél percig pirítsd, dobd bele a sertést. Addig forgasd, amíg kifehéredik, ezután jön a csirke. Én ekkor adom hozzá a fűszerek javát, kivéve a szójaszószt, mert az azzal szoktam befejezni. A zöldségeket úgy add hozzá, hogy előbb a keményeket (sárgarépa, gyömbér, zeller) a végén a lágyakat: hagymaszár, paradicsom. Mindegyik zöldségadagot jól keverd el, és máris megy bele a következő! A legutolsó a keményítős víz, ezzel el kell keverni fél percig és kész.
Amíg főzöl, a gáz végig nagy lángon ég, állandóan kavarod (ha tudod, dobálhatod is... :-)))
Természetesen főtt rizs illik hozzá, amit előtte elkészítettél.
Minden fűszer, és nem magyaros hozzávaló megvásárolható kínai üzletekben.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!