Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Kemencében készült kapros-túrós lepény

séf úr

65.számú recept



Hozzávalók:
30 dkg liszt, 13 dkg vaj, 2 tojássárgája, tejföl, só

a töltelékez:

20 dkg édes tehéntúró, 6-8 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 tojásfehérje, kapor, só

JÓ ÉTVÁGYAT!Elkészítése:

A lisztből, vajból, tojássárgájából tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy a tészta meglehetősen lágy legyen.
Amíg kiértem az öcsémhez, addig a tészta pihent, és azt hiszem, ez határozottan jót tett neki!
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, széleit fölhajtva tepsibe tesszük, s jó vastagon megkenjük a töltelékkel, amihez a tehéntúrót összevegyítettük a vajjal, tojássárgájával, a két tojás kemény habbá vert fehérjével, ízlés szerint sóval és apróra vágott kaporral. A tetejét megkenjük tejföllel, és forró kemencében megsütjük. Én azért készítettem édes túrós tölteléket is, és a lepény egyik fele sós lett, a másik pedig édes.

Felső képen a lepény "ellenőrződik"
Az alsó képen én vagyok talpig "sütőlapátban"

JÓ ÉTVÁGYAT!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!