Máltai konyha - de lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Imqarrun fil-forn avagy sült makaróni

máltai recept
séf úr

53.számú recept



Az úgy volt, hogy kaptam egy segélykérő í-mélt. Egy anyuka fordult a Málta.lap.hu szerkesztőjéhez (hozzám):     "Gyermekemnek az iskolájában máltai-napokat tartanak s erre kell valmilyen egyszerű, kiadós, olcsó, jellegzetes máltai ételt készítenünk.
    Térültem, fordultam a neten, és ezt küldtem el:

Hozzávalók:
40 dkg makaróni, 50 gr sűrített paradicsom, 2 db kemény tojás, 50 gr reszelt sajt, 6 dl. marhahúsleves (kockából), 20 dkg. darált marha, 100 gr. hagyma, 3 tojás, só és bors, oliva olaj

Dinszteld aranysárgára a kockára vágott hagymát, add hozzá a darálthúst, és addig pirítsd, amíg megbarnul. Add hozzá a sűrített paradicsomot, és a húslevest, és főzd 20 percet. Közben főzd meg a makarónit, csepegtesd le.
    Add a szószhoz a sajtot, a feldarabolt kemény tojást, és keverd el a makarónival. Tedd egy kizsírozott (vajazott) jénaiba, és süsd 30-40 percig közepesen forró sütőben. Melegen vagy hidegen tálald...

Eddig a recept.

Már rég elküldtem, és éppen a főzés kellős közepén jártam, amikor szöget ütött a fejembe: hoppá! Hiszen van három fel nem használt tojás a hozzávalókban. Ezeket felvertem, és a spagetti tetejére öntöttem (és galád módon még sajtot is reszeltem rá...) Majd utánajárok, és ha kell javítom...

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!