Francia konyha - de lehet, hogy már hazai a recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Hagymaleves croutonnal

feleségem alkotása
séf úr

48.számú recept


Ni, milyen trehány vagyok, még nincs fénykép hozzá!

Hozzávalók:
négy nagy fej hagyma, vaj (és nem olaj!!!) a pároláshoz, pamparamparampam (ide jön a márkanév, mert egy multinak se csinálunk ingyen reklámot!)
tyúkhúsleves kocka, fejenként fél zsemle, reszelt sajt, fehérbors, só, szerecsendió, egy fazék, egy vágódeszka, egy db turmixgép és ízlés szerint egy mikrohullámú sütő vagy egy gázsütő.

Elkészítése:
A hagymát durvára vágom, kevés vajon (nem olajon!) megpárolom, megszórom kis liszttel - kíváncsi vagyok, most mit csinálsz, mert kihagytam a hozzávalók felsorolásánál! -, és felöntöm a pamparampam tyúkhúsleveskockából készített lével. Sózom, fehérborsozom és reszelek rá bőven szerecsendiót. Miután felforrt kicsit lehűtöm (ez most, télen, nem nagy kunszt), majd turmixolom (ugyanis a gyerekek a történelmi időkben nem ették a hagymát, viszont vevők voltak minden új ízre, és a szokás megmaradt). Fejenként egy-egy croutont - készítek (te készíthetsz pirítóst is) a zsemleszelet mindkét oldalát vajban - nem olajban! - megpirítom, szép aranybarnára, reszelt sajtot szórok rá, és: ízlés szerint:
    1., mikróba teszem. Amikor megolvadt a sajt, tálaljuk. A forró levesre rátesszük a zsemleszeleteket, és jól
        megesszük...
    2., ha nincs ízlésed, azaz mikród, akkor a levest merd jénaiba, tedd bele a zsemleszeleteket, szórd meg
        sajttal, és bele a gáztűzhely sütőjébe. Ha megolvadt a sajt, vedd ki a tálat, és azon forrón tedd az asztalra.
        Utána fújd le a kezed Irixxel, ha nem volt fogókesztyűd.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!