Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Grillcsirke

zöldségekkel
séf úr

73.számú recept


Két csirke, mert négyen ebédeltünk, abból három férfi... de kettőnkre három napig utána nem kellett főzni!

Hozzávalók:
annyi csirke, amennyi belétek fér...
A csirkéhez: csirkénként egy alma, majd cuzámmen az összeshez: egy friss gyömbérgumó, friss rozmaring, tárkony, oregánó vagy majoranna, só.
A körethez: egy kis fej zeller, egy sárgarépa, negyed kelkáposzta, negyed fej friss brokkoli, egy cékla (naná, hogy nyersen), egy vörös- egy lilahagyma, fokhagyma, mindent felszeletelsz a lehető legvékonyabbra.

Elkészítése:

 A csirkék testüregét előző nap besóztam, megszórtam oregánóval, tettem bele egy ág rozmaringot és tárkonyt, a gyömbért nagyon vékonyra vágtam, beleszórtam, persze mindent igyekeztem egyenletesen eloszlatni, mad negyedekre szelt almát tömtem bele. Kívül sóztam és oregánóztam a csirkét, hűtőbe, majd 24 órát állt.
Másnap 90 percig - gyors fejszámolás, ha egy óra 60, akkor az annyi mint annyi: másfél órára állítottam a kapcsolót, és megsüttem két fűtőszállal.
Az asztalra zöldségekkel tettem, a céklát kölön szervíroztuk, mert az erős színe megfogná az összes másikat, mellé borsot, tárkonyecetet, olivaolajat, sót, hogy mindenki úgy ízesítse, ahogyan akarja.
A fiaim miatt rizst is készítettem, nekem jó volt a 90 napos diétához!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!