Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Gombás gombóc burgonyaágyon

feleségem alkotása
séf úr

47.számú recept


Gombás gombóc burgonyaágyon

Hozzávalók:
Ugyanaz, mint a töltött zeller töltelékéhez, de hogy ne kelljen keresgélni, itt is közreadom, mert mindent az internetező főzőcskézőkért!
200 g. darált sertéshús, 50 g. füstölt szalonna, 1 szikkadt zsemle, 1 dl. tej, 50 g. gomba, 1 tojás, 50 g. reszelt sajt, diónyi vaj, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, petrezselyem.
A felkockázott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a vágott petrezselymet és húst, 10 percig hagyjuk pirulni, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a tejben megáztatott és kifacsart zsemlét, tojást, sózzuk, borsozzuk.

Az asszony több gombát adott hozzá.

Elkészítése:
Az egész úgy kezdődött, hogy az asszony töltött zellert készített, és hát... hogy is mondjam, elgaloppíroztam magam a hozzávalók megvásárlásakor, és előkészítésekor, így maradt egy rahedli töltelék, na ez előfordul a legnagyobb jóakarat mellett is...

A megoldás az lett, hogy a maradék töltelékből gombócokat formált, a jénai alját kivajazta, tört burgonyát simított rá, ráhelyezte a gombócokat, és az egészet leöntötte sajttal elkevert tejfellel, de olyan bőven, hogy a burgonyára is derekasan jutott, amit az magába szívott, ettől különlegesen finom lett!.

S hogy valójában milyen finom lett, azt csak az tudja meg, aki elkészíti!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!