Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Tejszínhabos eperleves hidegen

séf úr

40.számú recept


Hozzávalók:
50 dkg friss eper, 2 dl. fehérbor, 2 dl. tejszín, 5 evőkanál méz, citromfű, tejszínhab, pár egész eper díszítésül

Elkészítése:
Az epret megmossuk, magas falú edénybe tesszük, ráöntjük a mézet, egy szál citromfüvet teszünk hozzá és elturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a bort és a tejszínt, tovább keverjük, beledobjuk a fél epreket majd lehűtjük.

Tálaláskor minden tányérba a leves tetejére spriccelünk tejszínhabot, erre egy fél epret, és egy páros citromfű levelet teszünk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!