Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Egérke

séf úr

39.számú recept


Hozzávalók:
1/2 kg. túró, 5 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa és annyi liszt, amennyit felvesz, késhegynyi szódabikarbóna

 



Egérke, mint édes tészta

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, úgy, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.



Lisztezett deszkára tesszük, vastag ujjnyi rudakat sodrunk, de óvatosan, hogy a massza ne nyomódjon össze. 2-2,5 centinként feldaraboljuk kis rudacskákká, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

Szaftos húsokhoz adhatjuk köretnek, utoljára tejfölös csirkepaprikáshoz ettük.

Ha desszertnek készítjük (de lehet második fogás magában is, mint édes tészta), akkor áfonyalekvárral tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!