Kínai recept - de legalább is kínai stílusú - ám lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Csípős savanyú leves (kínai)

(a kínaikaja.hu nyomán)
séf úr

33.számú recept


Hozzávalók:
Egy liter erőleves
Öt deka bambuszrügy
Négy fej gomba, csíkokra vágva
Két kis zellergumó, vékony szeletekben
Tizenöt deka rákhús (jó helyette halhús, sőt, konzervszardínia is)
Öt deka csalamádé
Egy kis uborka szeletelve
Két kanál rizsbor (helyett száraz fehérbort használtam)
Két kanál szójamártás
Egy kanál ecet
Két és fél deka sonka, kockára vágva
Egy zöldhagyma fölaprítva

Főzés: fölforraljuk az erőlevest, belerakjuk a rákhúst és a csalamádét, melyet előbb egy kis cseresznyepaprika-krémmel csípőssé tettünk. Hozzátesszük a bambuszrügyet, gombát (kiegészítettem kevéske szárított gombával: egy fej illatos és négy öt szelet erdei galambgombával, hát nerm lett rosszabb tőle!), zellert és öt percig főzzük. Ezután belerakjuk az uborkát, az ecet-rizsbor-szója keveréket és a sonkát, további egy percig főzzük. Az összevágott zöldhagymával megszórjuk és azonnal tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!