Kínai recept - de legalább is kínai stílusú - ám lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Citromos csirkesült

(a kínaikaja.hu nyomán)
séf úr

24.számú recept

Juj de finom kaja!

Hozzávalók:
- Egy csirkemell
- Három zöldhagyma
- Egy kisebb gyömbérgyökér
- Két evőkanál szójamártás
- Két evőkanál olaj
- Egy kisebb zellergumó vagy szárított paszternák
- Két evőkanál rizsbor
- Egy zöldpaprika
- Két citrom reszelt héja
- Korianderlevél vagy fodros petrezselyem
- Valamilyen zöldköret (borsó, zöldbab, saláta stb. de én sült zöldséget készítettem hozzá, mert egyszerűen nem tudom megunni)
- Három gombafej, csíkokra vágva

Elkészítése
Előkészítés:
A csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk. A hagymát ujjnyi darabokra, a paprikát csíkokra vágjuk. A gyömbérgyökeret lereszeljük, a zellert szeletbe vágjuk (ha paszternákot használunk, azt negyed órán át áztatjuk). A rizsbort, hagymát és gyömbért összekeverjük, a csirkét ebben a páclében marináljuk negyed órán át.
Fozés:
A forró olajban megsütjük a zellert, a gombát és a zöldpaprikát. Hozzáadjuk a csirkét, amikor kis színt kapott, ráöntjük a marinádot is. Három perc után hozzáadjuk a szójamártást és a reszelt citromhéjat is.
Tálaláskor a zöldségfélékkel, fodros petrezselyemmel és retekvirággal díszítjük. Az utóbbit úgy készítjük, hogy a piros retket a hegyesebbik élén virágot formázva bevagdossuk, majd jeges vízbe tesszük, s ettől valósággal kinyílik.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!