Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Kukoricás burgonyalepény

A Skála Metróban árulták valaha a receptkártyákat, a recept innen

séf úr

22.számú recept

Juj de finom kaja!

Hozzávalók: 60 dkg. burgonya
1/2 doboz csemege kukoricakonzerv

késhegynyi törött bors
1 fej hagyma
1/2 csomó petrezselyem zöldje
3 tojás
7 evőkanál liszt
4 dl olaj


Ez a recept előbb lett kint a neten, mint hogy elkészült volna az ebéd!
Ez úgy történhetett, hogy ma az asszonykám főz!

Elkészítése

A meghámozott, durvára reszelt burgonyához hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát, majd sóval, borssal, finomra vágott hagymával és petrezselyemzölddel fűszerezem. Végül a tojásokkal és a liszttel jól összekeverem az egészet.

A masszából egy egy-egy evőkanálnyit szétlapítok, és a lepénykék mindkét oldalát forró olajban aranysárgára sütöm. Szűrőkanállal kiemelem, óvatosan lecsöpögtetem róla az olajat.

Mártásos ételekhez, mint köret remekül illik!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!