Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Bugaci pecsenye ámokfutás módra

egyszemélyes adag

séf úr

166.számú recept


Bugaci pecsenye ámokfutás módra

Hozzávalók:

csirkemell, hagyma, pirospaprika, só, burgonya, paprika (piros és fehér színű), paradicsom, tojás

Elkészítése:

   Amikor közzétettem a Pancon 3-on írott naplóm 20. részét, magam is meglepetéssel olvastam egy naplóbejegyzést, ami az ebédről szólt, és Bugaci pecsenye volt. Nos, olyan jónak ígérkezett, hogy ma ez ihletett meg.
Amikor ilyenem van, és főzök valamit, azt a nagy fiam az "apa gasztronómiai ámokfutása" hízelgő jelzővel illette párszor. Ez engem természetesen nem zavar abban, hogy ámokfussak. Mint most is.
Mert ami hiányzott a pecsenyéhez, az a sertéshús, és a hasábburgonya, amit mindig mirelitből készítek, és mint ilyet ezért háromévenként egyszer eszünk. Azaz nem tartjuk a mélyhűtőben.
Nos, a tegnapi maradék csirkemellet pörköltizáltam. Közben a burgonyát meghámoztam, felkockáztam, és csirketöpörtyűzsíros edényben feltettem dinsztelődni. nem készítettem puhára, mert még fog rotyogni. A pörköltnek jó sűrű szaftot hagytam, majd rádobtam az előzőleg felvágott paprikát és paradicsomot. A nemzeti jelleg most is okés, mert piros, fehér és zöld színű paprikát kockáztam. Mindegyikbül módjával, hisz nem lecsó készül.
Egyet rottyant.
Hozzáadtam a dinsztelt burgonyát, egyet rottyant.
Elővettem két tojást, felvertem, és ráütöttem.
Addig kavartam, amíg tojás meg nem sült.
Utána jól megettem.
Szóval ez nem bugaci illetőségű pecsenye, de finom. Osztán a tegnapi kajához is hasonlít, de ebben ződség csak paprika és paradicsom volt. Illetve nem!!! Mert a zöldpaprikák mellé felvágtam egy centis darabokra egy teljes zöldhagymát is.
Nagyon gyors és finom vacsora!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!