Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

A TENGERÉSZ BÚCSUVACSORÁJA

séf úr

19.számú recept


Hozzávalók: 25 dkg sonka (mondjuk prágai), 0,5 kg. csirkemáj, 5 dkg vaj, 7 dl. tejszín, só, fehérbors, irtó sok fokhagyma, 1/2 kg spagetti.

A vajon feltesszük pirítani a kockára vágott sonkát, majd beledobjuk a csirkemájat. amikor a máj kifehéredik, megszórjuk fehér borssal, sok-sok fokhagymapépet (krémet) adunk hozzá, lényeg, hogy a fokhagymaíznek dominálni kell. Felengedjük a tejszínnel, addig forraljuk, amíg besűrüsödik.

A spagettit "al dente" főzzük meg. (Ez az olasz kifejezés azt jelenti, hogy egy egészen picit még rágós, de csak alig!) Rászedjük a mártást, megszórjuk zöldpetrezselyemmel. Olyan finom, hogy na!

Ja, szabad rá sajtot is reszelni!

Figyelem: ha a hentes átvág bennünket, és csirkemáj árban libamájat ad, akkor ezt a kaját Sissi spagettinek hívják! Így mondta egy szakács barátom, aki a nevezett étteremben főz, szabadságidején pedig hajón boldogít minket (alkalmakként 3-6 kilónyit).

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!