Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Vörösboros borjúragu

séf úr

18.számú recept


Hozzávalók: 80 dkg. borjúhús, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 20 dkg gomba, egy fej vöröshagyma, só, bors, rozmaring

A húst kockára vágjuk, kevés olajon megpörköljük, egy evőkanál lisztet szórunk rá, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a karikára vágott zöldségeket és a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal (de ne túlozzuk el). Két deci vörösbort öntünk alá, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Ha szükséges, további borokat adunk hozzá, de arra ügyeljünk, hogy a szakácsnak is elég maradjon főzés közben! Nokedlivel tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!


SZTORI:       Ezt a receptet (vörösboros szarvasként) a feleségem egyik kolléganőjétől hallottuk. Az asszony nyilván felhívta, valamit kérdezett tőle, mert egyszer cseng a telefon. Felveszem.

- A felesége kolléganője vagyok, csak annyit mondjon neki, hogy Rozmaring, de kevés...

Ezzel letette. Mellettünk van a Rozmaring étterem, rögtön erre asszociáltam, de hogy miért kevés, nem értettem... Persze ahogy jött a telefon, úgy el is felejtettem, hiszen akit komputerezés közben megzavarnak...

Az asszony kérdezi később: - Nem telefonált a (mondjuk) Pannika?

- Ja, persze - csaptam a homlokomra - azt üzeni, hogy Rozmaring de kevés...

A feleségem néz rám, hogy mi bajom van... Aztán kapcsol:

- Az nem a Pannika volt, hanem a (mondjuk) Nelli, azt kérdeztem tőle, hogy mi kell még a raguba...

És persze, a rozmaring ki is maradt belőle, de így is finom volt, ízlett a vendégeknek...