Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Almás, sajtos sertésszelet

a feleségem receptje egy múlt évezredbeli receptújságból

séf úr

15.számú recept


Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj
80 dkg alma,
25 dkg reszelnivaló sajt,
besamelhez: öt deka vaj, két kanál liszt, tej, szerecsendió.

Elkészítése

A meghámozott és felszeletelt almát vajon megpároljuk. A megsózott húst megforgatjuk lisztben, hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Jénai edénybe helyezzük az almát, ráhelyezzük a hússzeleteket. A besamelbe bekeverjük a reszelt sajtot, és ezt a húsra öntjük, a tetejére is kerül reszeltsajt. Sütőbe tesszük, megsütjük.

Kukoricás burgonyalepénnyel vagy túrós egérkével tálaljuk (mindkettővel kipróbáltuk, ezért merem ajánlani).

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!