Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Bársonyos négygombaleves

séf úr

8.számú recept

Juj de finom kaja!

Hozzávalók:

egy kis fej hagyma, tíz dekagramm kínai kel, 4 db. nagyobb sampion gomba, egy kisebb "fürt" laskagomba, három darab shitaki (illatos) gomba, és 5 dkg. szárított vargánya gomba, petrezselyemzöld, kevés cérnametélt, só, bors, egy kanál burgonyakeményítő.

A szárított gombákat legalább három órán át áztatom. (A shitaki gombát és még sokféle szárítottat kínai élelmiszerboltban biztosan lehet kapni). A friss gombát csíkokra vágom. A hagymát megdinsztelem egy kevés olajon, rádobom a laskagombát, ezt legalább öt percig párolom, majd hozzáadom a sampinyont és a csíkokra vágott kelbimbót, dinsztelés után hozzáadom a szárított gombákat az áztatólével együtt (hiszen benne vannak a kiázott ízek!). Hozzáadok még vizet, sózom, borsozom. Egyet forr, ekkor hozzáadom a hideg vízben feloldott keményítőt. Ha fellforrt, beleteszem a cérnametéltet, két perc múlva leveszem. Tálalás előtt petrezselyemmel díszítem. Gyors és finom leves, húsz perc alatt kész.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!