Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Baklava

sült tészta
séf úr

6.számú recept

Juj de finom kaja!
Kép sajnos még nincs...

Hozzávalók:

6 csomag réteslap
25 dkg margarin
15 dkg méz
1 tojássárgája
A töltelékhez:
30 dkg dió, mandula, vagy mák
30 dkg kristálycukor
1 teáskanál őrölt kardomom
4 teáskanál őrölt fahéj (csak a dióshoz)

Megdaráljuk a diót, mandulát, vagy mákot, összekeverjük a többi hozzávalóval. Felolvasztjuk a margarint. A sütőtepsit kenjük ki, tegyünk az aljára két kihajtogatott réteslapot. Kenjük meg az olvasztott margarinnal, majd szórjük meg a töltelékkal. Fedjük be egy újabb réteg réteslappal. Ismét az olvasztott margarin, majd a töltelék következik. Addig folytatjuk, míg a töltelék el nem fogy. A tetejére három db margarinnal megkent réteslap kerül. Kenjük meg a tojássárgájával, s végjuk rombusz alakú szeletekre. Előmelegített sütőbe tegyük. 10 perc múlva vegyük ki a sütőből és locsoljuk meg a maradék margarinnal.
Addig sütjük, míg aranysárga nem lesz. Ezután a vágások mentén locsoljuk meg az előmelegített mézzel. Amíg ki nem hűl, tartsuk a sütőben.

Ez a hivatalos változat. Mostanában lehet kapni 14 lapos réteslapot, így egy csomag bőven elég hozzá.A végén a sütőben tartással óvatosan, mert könnyen kiszárad és kőkeményen nem annyira finom.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!