Mexikói konyha - de lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Mrs. Owens chilije

séf úr

86.számú recept


Mrs. Owens chilije, ahogyan ajánlja: frijoles negroval, azaz fekete babbal.


És ahogyan vacsorára ettem: tortillára téve

Hozzávalók:
1/2 kg. darált marhahús
2 kanálnyi olaj
2 közepes hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összetörve
1 teáskanál (feltételes, de én ezt használtam: kukorica) liszt
húsleves, annyi hogy majd ellepje a chilit
2 teáskanál fehér mártás (ezt tejfölbe kevert füstölt ízű leveskockával helyettesítettem
1 teáskanál oregano
1 teáskanál őrölt kömény
egy teáskanál őrölt koriander
5 db. szárított erőspaprika, a magja és a ere kiszedve
pirospaprika, (ez nincs az eredeti receptben)
víz

Elkészítése:

   Kevés olajon fehérre sütjük a darálthúst, majd hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a lisztet. Összekeverjük, hozzáöntjük a húslevest vagy vizet, annyiot, hogy ellepje, hozzáadjuk a fűszereket a csöves pirospaprika kivételével, lefedjük. Amíg fő, elővesszük a csövespaprikát, kevés vízben megfőzzük, majd szitán áttörjük, hogy csak a húsa kerüljön majd az ételbe. Annyit adjunk húshoz, amilyen erősen szeretjük. Sózzuk.

Mrs Owens azt tanácsolta, hogy mexikói babbal tálaljuk, de én ehhez egy kubai receptet kerestem, ami: frijoles negras, azaz fekete bab. Jó, ez vörösből készült, de akkor is finom ám! itt a link a bab receptjéhez

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!