Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Karaj sült csöves kukoricával és salátával

séf úr

61.számú recept



Hozzávalók:
4 szelet karaj, egy cső tejes kukorica, 1 dl vörösbor, egy fej hagyma, 2 dl. tejfel

A salátához:
1 db paradicsom,
1/2 db zöldpaprika,
3 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma hosszában felvágva, néhány karika erőspaprika

A karajt kiklopfoltam, sóztam, megkentem mustárral, megszórtam kevés borssal, rozmaringgal, a szeleteket egymásra fektettem, és két-három órán keresztül tartottam hűtőben.
A csöves kukoricát felvágtam, egy serpenyőbe némi kacsazsírt tettem (lásd az előző receptet, a combból sok kisült ám!), egy fél fej hagymát megdinszteltem, majd beleállítottam a kukoricát. Kevés vörösbort öntöttem alá, lefedtem, hagytam, hadd puhuljon. Amikor már majdnem puha volt, megfordítottam. A kész kukoricát tányérra szedtem.
Na, persze közben a karajt is fel kell tenni, kevés olajat alá (kacsazsírt, mert ez diétásabb, mint a napraforgóolaj, vagy oliva, vagy mittoménmicsoda...), és megsütni.
Karaj tányérra, a maradék zsírt, a kukorica alól kikerült szaftot, hagymát összeöntöttem, tejfölt adtam hozzá, és elturmixoltam. Ezzel locsoltam meg a salátát, de a húsra is került, az asszony a kukoricára is tett.
Lehet, hogy eszement ötlet csöveskukoricát köretnek készíteni, de hidd el, isteni volt. Csak ne vendégeknek készítsd el, hacsak nem bánod, hogy kézzel kell megfogni, ugyanis késel és villával... istenem, könnyebbet is ki tudok találni!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!