Kínai recept - de legalább is kínai stílusú - ám lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Istenek levese (isteni és egyszerű!)

a kinaikaja.hu nyomán
séf úr

59.számú recept



Hozzávalók:
# 2 evokanál szójaszósz,
# 1 kávéskanál illatos szezámolaj,
# 1 újhagyma a zöldjével együtt,
# 1 csipetnyi só,
# 1 csipetnyi bors,
# 2 csipetnyi glutamát (elhagyható),
# 1 liter víz

Vágjuk a hagymát fél cm-es karikákra. Az összes ízesítőt helyezzük meleg levesestálba vagy a vendégek csészéibe. Forraljuk fel a vizet, öntsük a levesestálba és tálaljuk.
A leves elnevezése az eredeti kínai név pontos fordítása. Akkor készítik, amikor nincs idő vagy lehetőség munkásabb levest csinálni. Tökéletesen megfelel valamely tartalmas fogás mellett (pl. mandarinpalacsinta-rolád, zöldséges rizs). A kínai étkezés szokásai szerint a fogások között legalább egyfajta leves szerepel, mivel evés közben nem isznak.
Tartalmasabbá tehető bármilyen leveshez szokásosan felhasználható anyaggal. A zöldségeket keskeny csíkokra vágjuk és a levesbe tétel előtt megpirítjuk. 1-2 tojás felhasználásával tojáslevesünk, ravioli hozzáadásával raviolilevesünk lesz. Néhány szelet tojás is remekül ízesíti.
Én mirelit zöldborsót és kukoricát kiengedtem mikróban, és azzal tettem gazdagabbá. Az biztos, hogy nem az a kimondott gyomrot terhelő és laktató, de

zavarbaejtően finom leves!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!