Kínai recept - de legalább is kínai stílusú - ám lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Csirkeszárny pikáns mártásban

séf úr

26.számú recept

Hozzávalók (4 személyre):
- 4-6 csirkeszárny
- 1 evokanál szójamártás
- 1 evokanál méz
- 1 evokanál citromlé
- 1 evokanál narancslé
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Késhegynyi bors

Elkészítése
Törjük össze a fokhagymát, és keverjük össze a szójamártással, a meglangyosított mézzel, a citrom- és narancslével, és a borssal.
Erős tűzön, 1-2 kanálnyi olajon, süssük pirosra a szárnyakat. Csökkentsük a tüzet, és öntsük az ízesítőket a húsra. Lassú tűzön pároljuk 5 percig. Forrón, előételnek kínáljuk. Én viszont főételnek ettemm (remélem a kínai istenek elnézik ezt nekem...)
Fortély:
Ezt a fogást készíthetjük sertésoldalasból vagy békacombból is.

Na, ez az! Akkor hadd meséljek: A Pancon-3 hajón voltam elsőtiszt. Szingapúrban a magyar személyzet hazament, másodmagammal maradtam. Az új személyzet burmai, azaz myanmari lett. Ez nem nagy lényeg, de az igen, hogy hasonló módon esznek, mint a kínaiak, de sok magyaros kajájuk is van. Én olyan isteni körömpörköltet régen ettem, mint amit Kyaw Hlang készített! Itt szoktam meg kínaiul éztkezni, mert én visszautasítottam azt, hogy "európait" főzzön nekem a szakács. És elmondhatom, hogy a levesek fogyasztása a főfogás közben, nem butaság. Jobb az emésztés, jobb az ízek harmóniája...

De amit el akarok mondani, az az, hogy amikor a magyarok elmentek, a tulajdonos meghívott négyünket, a parancsnokot, a főgépészt, a gazdasági tisztet és engem egy vacsorára. Az előkelő szingapúri étteremnek hong-kongi szakácsa volt. Nos ez a séf olyan sertésoldalast készített, hogy majd eldurrantam a kulináris gyönyörűségtől! Kérdeztük, hogyan kell ezt a fenséges kaját készíteni?
A picér válasza ez volt:
- Ki tudja rajta kívül? Tudják uraim, csak e miatt a titok miatt hívta meg a tulajdonos az éttermünkbe, mert ezt a fogást csak ő tudja így készíteni!

Nos, én se tudtam meg a titkot, de egészen haloványan ennek a csirkeszárnynak az íze egy picit emlékeztetett arra a titokzatos és királyi sertésoldalasra!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!